Saturday, 30 June 2012

banyaknyeee gambar dalam phone ku

Assalamualaikum. Hye hye! Apa khabar orang kampungg?
Haha.

For the last couple days, I took many pictures of my classmates. 
Wuwuwuwu. So, tengok laaa suka suki kami. xD









































Banyak kan? Haha. Itu saje, k bye! :P





























Tuesday, 19 June 2012

bye midi! class rep ku

Hye! Assalamualaikum. They say 'setiap pertemuan, pasti ada perpisahan'. Yahh, honestly I felt sad because my class rep for E6 is moving out. He wants to further his study at UK in biotechnology. InsyaAllah in 2 years ahead. Now, we're terkebil-kebil plus hoping no one will leave us again after Midi. Hopefully E6 members will stay and stick together until final sem. Aminn. Btw, best of luck to Midi. Dont ever try to forget us Midi. Ingat tu! hehe. Jangan cari makwe salih pulak balik nanti. Kesian kat Madi. :P *kidding* Thanks God I met them at Palam. Super cool! Even in just a week, we're seems to be close to one another like heaven! herm, walau pape pun ingatlahhh, 'Kita Sahabat Untuk Selamanya'. Bye Midi. Semoga semuanya brjalan lancar dan semoga kejayaan sentiasa mengiringi kau :)


      Here our MIDI :
|
|
|
v

#jangan marah Midi. Aku curi gambar kau kat facebook. hehe






E6 forever awesome! Love you olls!! *kiss sikit*




Ya Allah…
Dalam perjalanan kehidupan ini telah Engkau jadikan bagiku seorang teman. Sedangkan ia adalah di luar jangkaan dan sangkaan hambaMu ini. Aku tetapkan baginya satu peraturan yang hanya Allah yang akan menentukan segalanya.

Ya Allah…
Walau apa pun takdirMu ke atasku, maka di saat ini aku tahu dia perlukan pertolongan. Oleh itu wahai Tuhan, aku dengan penuh rasa kehambaan yang penuh kehinaan memohon padaMu bagi pihaknya, kerana dia adalah sahabatku.

Ya Allah…
Ampunilah daku dan sahabatku dan masukkanlah kami ke dalam rahmatMu dan Engkau adalah Tuhan yang Maha Penyayang.

Ya Allah…
Lindungilah sahabatku dari hilangnya nikmatMu dan berubahnya kesejahteraanMu dan mendadaknya seksaMu dan berbagai macam murkaMu.

Ya Allah…
Sungguhnya aku bermohon kepadaMu tabahkanlah dia dalam menghadapi segala urusan dan kekuatan dalam menerima petunjukMu.

Ya Allah…
Kurniakanlah kepadanya jiwa ketaqwaan dan sucikanlah. Engkaulah sebaik-baik yang mensucikannya.

Ya Allah…
Sesungguhnya aku bermohon kepadaMu bagi pihaknya dengan sebaik-baik permintaan, sebaik-baik permohonannya, sebaik-baik kejayaannya dan sebaik-baik pahala baginya. Tetapkanlah untuknya, beratkanlah timbangan kebaikannya. Mantapkanlah imannya, tingkatkanlah darjatnya, terimalah solatnya dan ampunkanlah dosa-dosanya. 


Sunday, 17 June 2012

Geng Asasi Palam rawks!

Good morning semuaaa. *sunshine smile. xD Starting from last Monday and onwards i'm going to have my tutorials and lectures. Wah! I guess the Uni life is hard and lil bit challenging la. All asasi students here at least got 6A's and above in SPM. I'm quite impressed and find myself not as good as them. About 50% of them got Straight A's. Wahh. So jelly! So, I'm gonna stride ahead and beat them in exam, perhaps! LOL.
I got group E6 and the members of the group/class are so nice to me. Nasib baik! Hehe. They are so friendly except for a few boys. I found them quite shy. *Saje la tu. tak tunjuk taring lagi. HAHA. But still Alhamdulillah. so for the class rap and the assistant. They're rocks! <3 

We have MIDI macho for the class rap. MADI cute for the assistant. 
BO'AN, ADIB, SHAFIQ, SYED, ADLI, DIN and BAD for the 'pengikut setia'.  
DIANA, NURUL, ERRA, PA'AN, GEE, JIHAH,MIRA BAKAR, ALIN, IEQA, MIZA, NADIA, SANAH, AISYAH, NIK, DIBA, AKMA, MIRA, FATIN, RIHAN, SYAHIRAH, MAISARAH, and lastly ME for the 'dayang-dayang'. HEHE.

Erm, akhir kata, good luck to all my friends and my classmates especially. Remember the UITM says : Usaha, Takwa, Mulia. So, all the best for our pakwe. Siapakah? Jeng jeng. Of course ---> '4.0 FLAT'!

'Ya Allah mudahkan lah dan jangan Engkau susahkan dan sempurnakanlah dengan kebaikan'
 aminn.

Got to go. I'm gonna have my chemistry tutor after this. Fuhhh. -,- haha. Selamat beramal! 
Assalamualaikum :)))


Me and Azrin Afiqah(ieqa) 
#class photoshoot session.

we decided to choose wolf, minnie mouse and flowers as our props. 
LOL. Cute kan kan? #in mood perasan :P



Saturday, 9 June 2012

PALAM


                                                               Assalamualaikum u olls.


heyy. i'm here kot. at palam. wallaweyyy. best doe. seriously, each day i'm getting know this palam. and dah jatuh hati weyh. first met with those fasilitators and learnt new games from them. they're awesome plus rock! cool giler. walaupun diaorang terpaksa melayan kerenah kitaorang yang hampir mencecah 3000 orang(budak asasi sains and engineering).
super thanks to akak2 and abang2 PM yang banyak tolong kitaorang sejak hari first daftar lagi. tapi part yang paling best, mase kena marah. kena lecture weyy. honestly, memang salah kitaorang pun. sebab kurang hormat diaorang plus tak dengar arahan. we deserved kena marah kot! -,- haha. malam kena marah tu, semua orang terkedu. cam ape ntah. x sangka abang n akak PM boleh blah camtu je and biarkan kitaorg terkapai2 kat dalam dewan. wuu. sedih :(
masa malam tu jugak kitaorang kena balik hostel dalam hujan lebat, ribut taufan, petir, guruh and angin kuat segala bagai. habis terbang2 baju. mujur aku tak terbang bawak dek angin pergi. #perasan ringan. haha. it was the best day ever! balik sambil berlari and laughing. si angin pulak cam sengaja je nak tiup baju kurung girls ni. sampai terselak weyh. kwang3. part paling aku x suke time tak leh balik mandi, kena pakai baju kurung seharian smpai pukul 1,2 pagi and kena bangun awal berkumpul di bawah pukul 5 pagi.
i would not forget this Minggu Destini Siswa(MDS). i love you BROs and SISs!
aku memang tabik spring kat korang sebab sanggup x tido malam a few days sebab nak jaga kitaorang.good luck in your studies. muah muah.








ni antara nasihat yang abang PM kasi:


good luck utk semua adik2 asasi...
basically..bila anda semua dah masuk asasi...
''4.00'' tu dah ade dalam tangan!..confirm!..
just mcm mane korang menjaga "4.00" tu supaya tidak terlepas daripada genggaman...
jangan cuai, leka, dan banyak main..confirm x terlepas...
(xde la sampai x boleh nak enjoy sekali-sekala kaannn..x semestinya skema kann??)

kalau struggle lebih sikit, ''4.00'' tu semakin selesa dalam genggaman masing2...
tetapkan cita2 dan matlamat..
medicine?..dentistry??..pharmacy??..etc...
chemical eng??..civil eng??...electrical eng??...mechanical eng??...etc...

tapi...bayangkan kalau semua orang dpt "4.00'' jugak...
saingan semakin mencabar...
so, anda perlu me-murni-kan "4.00'' supaya menjadi lebih baik dan hebat drpd kawan2 yang lain..
yang nie, fikirkan sendiri...

lupekan result SPM, dah x pakai kat sini dan x menjamin anda akan berjaya atau gagal dalam asasi nie...believe me!..




thanks abg yu sebab bagi nasihat ni. now, i'm getting more excited to reach my dream. 4.0 flat! aminnn. okey lag. gtg, nak mandi and dinner pulak. next time, aku cerita pasal palam lagi. ade bnyak lagi yang tak terluah ni. wuu.
selamat beramal little lovers! tc. daaa <3