Tuesday, 28 February 2012

[[ Mengkarung ohh mengkarung ]]

assalamualaikum w.b.t. 

senyum ok! seperti biase :DD


topik arini ialah mengkarung. huaaa. aku teringat kejadian minggu lepas 

bersama ibuku.


ikuti perbualan kami(dlm kereta):-


piattttt


liya: erhh, bunyi apa tu bu?


ibu: haha. ibu terpenyek mengkarung lah rasenye.


liya: mengkarung? (dlm hati aku, cmne ekk rupa mnde tu? -_-


ibu: x sekolah punye mngkarung! duduk je lah kat tepi tu. hok gatai2 nak 


lintas jalan tu buat pe.


liya: (uiks, mngkarung mmg lah x sekolah. kturunan sejak azali lg. 


entah2 sekolah pun mmg tak kenal. ak ktawa kecil) haha. dia nak jumpe awek 


kat seberang jalan tuu. kesian dia. -nak dating kot-


ibu: hurmmmm, :o




hensem tak? kau ade? takde kan? :P


apa yang aku nak ckp kat sini, kalau korang ade akal, ade otak, pakailah baik2. 

:)) ni tak, pkai terburu2 je. kan tak pasai2 kena padahnya. mcm mngkarung 

tuu, mati! haa, kita pasti x nak mati dlm keadaan hidung xde, otak pecah, 

mata terjojol keluar kan, kan? jangan org ckp kita tak sekolah dahla. ak bukan 

apa, sedih bila bace brita ttg anak2 muda skrg, nak2 org melayu. suka sgt 

terbang. trbang? erm, alahh terbang mcm superman tu. bajet ade sayap la tuu. 

erm,those yg merempit espcialy, please 'ingatlah org yg trsayang'.



 haa, ni namanye sentak mengkarung. or boleh ringkaskan jadi 'setok karung'. maksudye muscle cramp ok? haha :DD


ni lah sedikit info plus nasihat yang aku boleh kasik kat korang. maaf kalau

tkasar bhasa. budi bahasa budaya kita!. 

out dulu. OFF. kbai. ^^

Monday, 27 February 2012

family kuu

assalamualaikum. wassup.


hye. have you selawat for today? 


:)


okayh2. erm,straight to the point. arini aku nak perkenal kan family 


members aku. 


take a look at this. this is :



 my ABAH and IBU. (love)
diaorang memang sporting habes plus baik2. skrg, alhamdulillah sihat2 aja. erm,semoga diberkati Allah selalu.:) 


my KAK LONG (gedik)
mek ni agak garang. brutal sikit. budak ni study jauh. jeles aku tau tak. haha. btw, aku syg kau kak long walaupun jarak memisahkan kita. cewah. :D 


my ANGAH (hensem)
hensem kah? yup. of cos. sbgai adik, ak brbngga punya abang sperti kamu. haha. budak ni pandai saving money. lain drpada aku, boros! klau dia marah, aku debor sikit. huhu:D 


my JAJA. (manja)
ni lahh adik aku hok pling mngade sikit. alahai, mentang2 bongsu. haha. tahun ni f4. blajar lah rajin2 ok. jgn nak asyik carik pasai n gado dgn aku je. :P


 kami <3

inilah family aku. comel2 kan? haha. 

#To me, family means putting your arms around each other and being there.

liya harap satu family kita sentiasa berbahagia. :')

ok lah. setakat ini shja entri aku utk kali ni. take care semua. enjoy! :)





Sunday, 26 February 2012

--love itu cinta--


بسم الله الرحمن الرحيم

:: apabila bercinta ::

mulakan bacaan anda dengan senyuman yang manis seperti gula2. 

haa, baru comel kan? hee



haaa, apabila brcinta? alahai. apasal aku buat tajuk ni. dah galok ke? ehh. 

tak. tak. aku tahu kebanyakkan korang pernah cinta cintun dulu2 kat sekolah 

kn? apa org panggil, cinta monyet? cinta kera? cinta kura2? 

huhuk~ 

pape jelah kan? jgn cinta buaya sudahh. 

aku tahu, kalu korang clash ke break up ke mesti air mata meleleh punyer. 

klau tak seharian, seminggu pun belum tentu brhenti. alamak! over lahh pulak 

kan smpai satu minggu. ehh, tp jangan tak tahu. memang ade org mcm tuu 

kat luar tu.


jangan menangis lahh. kadang2, kalau difikir2kan mcm xde faedah je mngis. 

buat rugi aer mate je lahh. 

walaupun air mate korang sebanyak ini




wooarghh, sebanyak tsunami? erm, still cinta korang tak kembali kan? aer 

mata ni pelik tau. so, korang espcially girls, rilek ahh. hidup kena chill. ^^


kenapa orang laen espcialy parents and teachers tak nak kita brcinta:

1) duit? haaa. inilah salah satu sbbnya. si dia sekejap2 nak itu, nak ini. haa, 

kan mnyusahkan. x habes2 suruh blnja. ehh, kaum adam! mmg lah kami kaum 

hawa ni suka mintak2 korang belanja. dah jadi trend tau. so, jgn marah2. 

haha. alahai, sabar jelah. so, pakailah duit cndrik ea. jgn asyik nak habiskn 

duit mak bapak jee.










2) mereka jugak takut bercinta ni effect pelajaran kita. contoh bebudak yang 

gagal dalam pelajaran disebabkan bercinta time sekolah. tapi yang berjaya tak 

nak pulak disebutnya. haha. memang ada yang berjaya seiring percintaan dan 

pelajaran. tapi jumlahnya sangat la sikit.

3) satu lagi, diorang tak nak lah kita senang2 je putuskan hubungan lepas 

jumpa awek atau pakwe lain yang better kat luar. orang yang korang minat, 

mestilah cantik dan hensem di mata korang. so, takut korang beralih hati je 

bila dah keluar skolah. buka mata dengan luas, rmai lagi kumbang dan bunga 

kat luar tuu. 

4) senang2, bercintalah dengan tuhan kita, Allah. lagi senang plus kekal abadi 

tau. lagipun Allah pasti bagi cinta yang terbaik utk kita. 

insyaAllah <3 ~




okay lah. chow dulu. byeee. ~


Saturday, 25 February 2012

assalamualaikum


assalamualaikum wbt.

erm, yah. yah. this is me. ~~

masih baru kok di sini. hoho. :D





intro dulu lah ea. nama diberi oleh mak bapak kuu ialah Leya ehh bukan 

bukan, Liya Saffura binti Roeslan

sedap kan nama aku? cewahh. *perasan

benda yang korang patut tahu:

aku :


*low profile
*budak gemoks. haha
*suka stalk org
*suka tengok gambar cantik
*mudah gelabah
*banyak songeh
*kadang-kadang tersombong
*mudah kecik haty
*suka berangan
*banyak main
*suka mendengar
*tak suka dituduh
*tak romantik lasom
*tak sweet
*tak cantik pun
*rupa dalam FB and luar tak sama pun. lol
*old-fashion
*agak kolot
*pemalu dengan org yang baru kenal
*pelik








erm, ok lah setakat ini saja kot entri aku utk prtama kali nya ini. mmuaah 

sikettt. off. kbai  <3




*be nice to me and i'll be nice to you. :P