Thursday, 29 March 2012

~~derakkk~~

Assalamualaikum.

kalau tak jawab dose, kalau jawab sayangg :P
(maria elena)

haha. arini sumpah best.

boleh lah hangout dgn khairy gedik, aida hot and waniey ayu 

kat ECM plus MEGA.



rancang punye rancang, akhirnye brtemu gok kitaorg ni.

cik kery nye pasal ahh. suke tipuuuu. --'

igtkan main2, nasib dye dtg gak kuantan. kalau tak, dah lame aku lempor laut 

dye tuhh. *macam berani.

haha.

tadi aku layan citer zizan berlakon.

JANGAN PANDANG2.

adoih. bapak kelakar citer dye. pecah perut aku.

haha.

tapi nasib badan, ak ngan aida je tgk movie ni.

cik kery n cik waniey tak nak join. :'(

sedihh tol. mangat ajak errr. 

tp, tak kesah lah. asalkan boleh jumpe budak dungun dua org tu.

hoho.

so, check this out. our photos ptg tadi. 


hehe. pakwe baru kitaorang. :D



me, kery and waniey <3



*aku tak perlu operate bahu dah.

bengkak tu dah pecah kot.

fuuhhh, selamat. haha. but still kena operate jari aku.

doa2kan yerpp. :)


Monday, 26 March 2012

..itu dan ini..

assalamualaikum.

seperti biase!~ smile buddies. :D

okayh..

arini ade a few stories nak share kat korang.




RESULT SPM

okeh, sejujurnye mmg ak frust giler2 sbb ak tak dpt stret A's.

yelah kan..

semua org pasti nak yang trbaik untuk diri masing2.

tapi ak redho lagi pasrah.

kalau nak undur waktu, konpem2 enggak bisa.

ohoi! doraemon, tlong lah den ni.

kasik pinjam mesin cahaya mase awk tuhh.

haha.

sebenarnye, ak nye result tak lah se EXCELLENT kawan2 ak yang lain.

boleh laa cukup2 makan aje. 

-----------> 7A 2B :'(

sedih kan.

tapi takpe, aku tahu ini lah yang Tuhan dah rancang paling baik utk ak.

alhamdulillah. :)

tak yah tahu lah A+ brape ke, A or A- brape ke.

yang pasti, ak dapat A- BM. errr, --' (bkn org melayu ke?) 

kpd geng2 yang cmrlang, thniah ak ucapkan.

kpd kita yang tak sbbrape ni, thniah jugak.

ingatlah, rzeki ade di mane2 saje kan. 

peace yaww!<3



LESEN P

YEA! yea! alhamdulillah.

wlaupun muke jpj tu mmg tak leh blah, janggut pnjang bkn main, 

tp still aku lulus arini! cool hah?:p

rase cam nak gtau satu dunie jekk.

haha. poyo!

erm, tak sngke hebat jugak ak drive.

ececehh, perasanggg kan! :D

walau pape pun, tahniah buat cik Liya Saffura

anda berjaya! 

sukenyeeeeeeeee. ^^



AKU SAKIT?

bbrape hari lepas, ak baru perasan yang aku ade bengkak kat bahu kiri.

adoih, merah giler plus sakit tahap raja dah ni. :0

ak wat ilek je. tapi SAKIT sbnrnyeeeee.

:'(

nak angkat bahu and tukar baju pun susah.

last2, ak decide prgi hosptal dgn ibu ak.

tunggu punye tnggu, ak dapat lah jumpe dgn dktor mude yang HENSEM.

haha.

then, dye check bahu ak. takpe, darurattt.

erm, baru ak tahu yang bngkak tu agak serius.

kena buat operation.

erh? ak rase cam nak nanges je lepas tahu.

tp bfore that mmg abah ak kate kna operate pun.

tp still abah ak suh g kat hospital krajaan, mintak second opinion.

so korang, doa2 kan lah ak sihat.

insyaAllah, takde yang melarat. hopinggg :')




okay lah. chow cincau lu.


daaa~






Sunday, 18 March 2012

: : its coming : :

Assalamualaikum wbt.

Smile :)

woarghh. i wanna cry. two days left. for the big moment!

spm is only once in our life.

so, i dunno. either i can perform well or not.

i'm just can hoping and waiting for the best.

hoping that miracles could happen. 

aminn. .




kawan - kawan ,

setelah hampir 11 tahun kite bersekolah, banyak perkara dah berlaku kan.

ade suke, ade duke.

ade gula, ade garam, tak lupa juga ade pahit nyee.


antare moments yang aku tak boleh lupe:

-kerjasama (copy and paste exercise kawan)

-tak buat homework and hoping cikgu tak mintak

-ponteng

-tak larat bangun pagi a.k.a MALAS

-buli kawan-kawan

-minat seseorang dari jauh

-gosip kat sekolah

-dipasang-pasangkan dgn seseorang yang kita tak suke or tak 
kenal rapat pun--'

-tak pergi latihan koko

-tak beberapa suke dgn prubahan especially peraturan di sekolah 
mahupun di hostel 
(aku tahu students tak boleh terima)

-tolong cikgu buat kerja sebab tak nak masuk kelas

-tension buat addmath macam kena fikir cara nak gi bulan (susah weyh)

-tak tido malam kes nak siapkan baju utk perarakan hari sukan esoknye

-datang lambat

-ejek kawan

-pinjam pen or other barang tak ingat nak pulang balik

-tak bagi parents pun surat dari sekolah or surat meeting PIBG

-pura-pura sakit




Bismillahirahmanirahim


Ya Allah, hamba-hambaMu ini memohon. Terimalah titipan bingkisan madah-madah permintaan daripada hamba-hamba-Mu yang hina ini. Dengan rendah hatinya kami meminta, agar Engkau jauhi kami daripada diturunkan malapetaka berbentuk keputusan yang tidak kami ingini. Janganlah Engkau jadikan keputusan SPM kami ini sebagai pembalasan kerana dosa-dosa kami, sebaliknya jadikanlah ia anugerah keatas amalan-amalan kami. Kami hanya mampu meminta, memohon dan terus berdoa. Sekiranya Engkau memakbulkan doa kami, maka jauhkanlah kami dari sifat riak, ujub dan takbur. Dan jadikanlah kami hamba-hamba yang bersyukur. Namun ya Rabb, seandainya bukan rezeki kami untuk mendapat apa yang kami pinta itu, Engkau tabahkanlah hati-hati kami, Engkau berilah kekuatan dan kesabaran untuk kami redha keatasnya. Sesungguhnya, Engkaulah jua sebaik-baik perancang. Amin Ya Rabbal Alamin :) 


YA ALLAH . . 

permudahkanlah segalanya. 

semoga usaha kite selama ni tak sia-sia.

best of luck!

 

kpd yg kurang cemerlang, takpe.

bukan rezeki kita kan. tawakkal :')

mungkin ade hikmah di sebaliknye. insyaAllah:)


(aku pun takot ni. hurmmmm~)

so, jumpe rabu nanti SEMERDU!

mmuah~

bye.

-salam-





Monday, 5 March 2012

~ andai kau tahu ~

بسم الله الرحمن الرحيم

hye readers!

seperti biase, senyum okayh.

kasi kiut miut siket muka tuh :D




RINDU..

Kawan, sahabat, dan rakan- rakan ku, aku rindu korang.

hurmmm,

dah lama tak jumpa kan :')

actually aku paling miss budak2 batch aku 

SAVIOUR OF THE BROKEN 0711!


weheee~

korang rindu aku tak?

andai korang tahu kan,

betapa...

i..

 hehe~

5 Curie? hurm,

tu kelas aku dulu.

macam2 ragam aku dah tengok kat dalam tu.

macam2 pesen.

macam kat bawah ni, haa.



semua orang bersemangat nak belajar

yelah, tahun tu kan kitaorang nak amek spm.

we all want to be the best.

helping each other. alahh, macam WONDERPET tu

'apa yang penting, kerjasama!'

haha. 

sekarang aku selalu pergi melawat kawan2 lama aku di alam maya ni.
(tQ ALLAH for the gift of technology, dapat jejak kasih dgn kawan2 lama)

yelah, nak ubati rindu di hati ni kan. cewahh. ^_^


okay. let me introduce u to my super duper sweet classmates

check it out.


 
(encik peREKA)
ni ketua kelas kitaorang. king rasydan namanye. 
ehh, mu watpe tu? stado? :P

(cik bijaksana)
ni pulak queen ain. wee. cantik kan. she was taken by goalkeeper hoki sekolah kuu. and ini budak, top student punya kat semerdu. since form 1 lagik! now at UTP. cayalahh ain! ^^

 

atas:(cik pipi) bawah:(cik hatchommm)  
haa, yang atas tu aweks lawo. nama julia. terkenal dgn pipi nya yang tuuut. 
haha.
yang bawah pulak popular dengan style bersin yang tak pernah ak dgr. 
romantik tau bunyinya. haha. erm, nama nya asma. wee~

kiri:(encik doodle) tengah:(encik genius) kanan:(encik ICT)
haha. 
hok pakai spek hitam tu, aiman. dia tu kalu membebel dan mmberi komen mmg power lah. kalau x cye, jumpe lah dye. try it urself.:D
hok tengoh tu bapak pandai. muhsin si super genius. bkn super JUNIOR ok. 
haha. minat korea and cik pinky dlm kelas ku. hoho. teka, spekah gadis itu?
hok rendah tu, bukan pendek ok. haha. namanya iwanG. sgt popular dgn kerja2 komputer nye. mamat busy woo. :p

      
kiri: (cik gedik) kanan: (cik obama)
yg pkai baju putih tu, jgn main2 tau. call her kery. budak tenis kbngsaan tu. ni dormmate aku dulu. quite mngade plus suka mnjeling :P
cik obam tu namanya alia. i like her. she loves to make her KATAK face. 
wah, how cute! :)

kiri: (encik keeper) kanan: (encik senyum manis)
wohaaa, ini sekawan manyak kecoh dalam kelas. dyorang mmg sgt mnghiburkan. si mulut manis and pandai amek haty cikgu dgn ragam mereka yg kelakar plus mncuit haty. thats why i called them TWINS.
hakimin + anerq :DD

kiri: (cik jepun) kanan: (cik nilam)
wehaa. yang 80% merah tu nmenye farah z. aritu dye g jepun. huaaa. jeles aku! :D
yg tu pulak amalin. dye mmg baik plus ulat buku. i wonder, bila lah aku nak jadi cm dye. pegang buku je memanjang. hehe~


 
atas: (encik tangan ajaib) bawah: (encik panda)
hok duk celah tingkap tu syah namanya. student yg paling top! 
orgnye jurus. tp lening, kuat mapuh orang dos. haha
ehh, spe plak yg pegang maggie tu. RAJA maggie kah? siap promote lg. haha
nama dye hazim. kelaka lah, bila aku igt time gaduh2 dgn dye dlm kelas. woo. gerun2 :D

kiri:(cik pinky) kanan: (cik librarian)
hurm, dua org awek ni siapa pulak ehh. haha. tgk snyuman dyorang. fuuh, comel kan?
cik pinky tu namanya mira. suka girly stuff. esp yg kaler pink. atlet tuu. lari lajuu. minat tuk jd pakar kcntikan. hopefully ur dream fullfill syg. :)
cik pustaka tu pulak nama ana. dye kena gosip dgn tuutt dlm kelas aku. haha.
rajin g library. pustakawan brjaya an~! :D


 
atas: (encik bekeng) bawah kiri:(encik koya) bawah kanan: (encik poyo)
yg baju hijau tu bekeng ke? haha. tak lah. sometimes je. sbb aku suke bertekak lidah dgn dye, syapiq. tp ak slalu menang ah. haha
si purple tu pulak namanya afiq. dye tu tak lah koya sgt, tapi kat status facebook dye, jiwang sgt. berkarat2. besi karat tak mcm tu :P
poyo? haha. kenapa aku kata iwe ni poyo. sbb dye jln ada style. baju and seluar dye pun berstyle. alah, yg cekik2 kat bwh tu. tp jgn main2, dye ni pandai. tp muka bapak slumber. hok tu xleh blah skali^^


kiri: (cik pendiam) kanan: (cik paling brmasalah)
cik pendiam ni namanya azwa. kawan baik aku. aku paling x leh tgk dye duk buat addmath. pasti muke dye tension je. :P huuu. tp wlau pape pun, she's brilliant!
si brmasalah ni pulak my BFF forever. haha. saje je call her cmtu. yati namanya! duk sebelah ak dlm kelas. dye budak pndai. 
set super elit tuu! haha. jgn main2, dye ni pesilat antarabngsa. lepuk skali, habes korang! :P


kiri:(cik manja) kanan:(cik misteri)
yg manja tu, intan! agak keanak-anakan lg. ups, jgn marah ea intan :D
dye manje. suka kwn dgn dye, sbb sy nmpak lebih matang klu duk dgn dye! :PPP
misteri? haha. takdelah. sbb aku x rapat  mana dgn dye. so quite misteri lah for me. her name is ika. dye duk hujung tepi tingkap. dye ni baik plus rajin. nak2 kemas library:)


  
kiri:(cik fesyen) kanan:(cik ayu)
haa, budak shawl purple ni namanye ika sohaimi. dye pndai bergaya! i love the way she wear all the baju. tp, malangnye ak ni gemok. dye kurus. so, x kena gaya lah klu ak ikut style dye kan:D
cik ayu kitee tu namanya aishah. muke dye suci bersih. ak suka tgk dye. agak pemalu and sangat pandai. i admire u aishah syg! <3

 
kiri:(cik budak kl) kanan:(cik rock kapak)
budak kl? huwaa. she's the only classmate ak yg tak duduk kat pantai timur ni.
set super elit jugak! pndai, kadang2 dye bnyk ajar ak. nak2 addmath.
i love her face. u are so cute hana! like baby face. 
fuhh. merah nye awakkk cik rock! haha. the only non muslim dlm kelas aku. asal ak ckp dye rock? 
haha. sbb cuen ni pndai silat. bkn calang2 org pndai maen espcially she's a non-muslim. selalunye org melayu je an. erm, she pernah g jepun. 
huu. sumpah jeles! she was taken by budak poyo. :P

 haaa, ni aku. malas lah nak olah pjg2. yg penting, aku tahu tudung aku serabai.

haha :D





 tengok, meriah kan kelas aku. :D



ni jelah rase nye entri kali ni.

maaf lah kingdom of curienz, sbb aku kasi korang gelaran cmtu.

tak gurau, tak mesra kan. haha :D

sory kalau trkasar bahasa. 

conclusion nye aku ada three words to say...

...................

.................................



Sahabat, 
Alangkah indahnya jika kau ada bersamaku tika ini 
Alangkah indahnya jika aku dapat meluahkan segala rasa yang aku ada 
Alangkah indahnya jika dapat berbagi bersama, 
Betapa aku terlalu kehausan teguranmu, 
Kasihmu, senyummu, tawamu, tangisanmu, 
Aku terlalu rindu pada kasihmu sahabat.. 
Dan hanya aku, kau tahu, tentang harga rindu kita yang tak pernah dibuat-buat.. 
Hanya kita mengerti rindu kita seperti apa.. 
Betapa hanya Allah Maha Tahu tentang persahabatan kita yang terlalu mahal harganya, 
Sehingga ingin kita tebus dengan syurga.


-aku yang terlalu rindu-

semoga kita SEMUA berjaya dapat straight A+ dalam result SPM nanti. insyaAllah. :')

kawan sampai syurga. :)

take care. jaga iman, jaga hati. salam <3