Saturday, 9 June 2012

PALAM


                                                               Assalamualaikum u olls.


heyy. i'm here kot. at palam. wallaweyyy. best doe. seriously, each day i'm getting know this palam. and dah jatuh hati weyh. first met with those fasilitators and learnt new games from them. they're awesome plus rock! cool giler. walaupun diaorang terpaksa melayan kerenah kitaorang yang hampir mencecah 3000 orang(budak asasi sains and engineering).
super thanks to akak2 and abang2 PM yang banyak tolong kitaorang sejak hari first daftar lagi. tapi part yang paling best, mase kena marah. kena lecture weyy. honestly, memang salah kitaorang pun. sebab kurang hormat diaorang plus tak dengar arahan. we deserved kena marah kot! -,- haha. malam kena marah tu, semua orang terkedu. cam ape ntah. x sangka abang n akak PM boleh blah camtu je and biarkan kitaorg terkapai2 kat dalam dewan. wuu. sedih :(
masa malam tu jugak kitaorang kena balik hostel dalam hujan lebat, ribut taufan, petir, guruh and angin kuat segala bagai. habis terbang2 baju. mujur aku tak terbang bawak dek angin pergi. #perasan ringan. haha. it was the best day ever! balik sambil berlari and laughing. si angin pulak cam sengaja je nak tiup baju kurung girls ni. sampai terselak weyh. kwang3. part paling aku x suke time tak leh balik mandi, kena pakai baju kurung seharian smpai pukul 1,2 pagi and kena bangun awal berkumpul di bawah pukul 5 pagi.
i would not forget this Minggu Destini Siswa(MDS). i love you BROs and SISs!
aku memang tabik spring kat korang sebab sanggup x tido malam a few days sebab nak jaga kitaorang.good luck in your studies. muah muah.








ni antara nasihat yang abang PM kasi:


good luck utk semua adik2 asasi...
basically..bila anda semua dah masuk asasi...
''4.00'' tu dah ade dalam tangan!..confirm!..
just mcm mane korang menjaga "4.00" tu supaya tidak terlepas daripada genggaman...
jangan cuai, leka, dan banyak main..confirm x terlepas...
(xde la sampai x boleh nak enjoy sekali-sekala kaannn..x semestinya skema kann??)

kalau struggle lebih sikit, ''4.00'' tu semakin selesa dalam genggaman masing2...
tetapkan cita2 dan matlamat..
medicine?..dentistry??..pharmacy??..etc...
chemical eng??..civil eng??...electrical eng??...mechanical eng??...etc...

tapi...bayangkan kalau semua orang dpt "4.00'' jugak...
saingan semakin mencabar...
so, anda perlu me-murni-kan "4.00'' supaya menjadi lebih baik dan hebat drpd kawan2 yang lain..
yang nie, fikirkan sendiri...

lupekan result SPM, dah x pakai kat sini dan x menjamin anda akan berjaya atau gagal dalam asasi nie...believe me!..




thanks abg yu sebab bagi nasihat ni. now, i'm getting more excited to reach my dream. 4.0 flat! aminnn. okey lag. gtg, nak mandi and dinner pulak. next time, aku cerita pasal palam lagi. ade bnyak lagi yang tak terluah ni. wuu.
selamat beramal little lovers! tc. daaa <3

No comments: