Tuesday, 29 May 2012

sahabat

 assalamualaikum and hello.
 hermmm,
 how can i describe myself betapa rindunya aku pada kawan2 aku. ramai yang dah blah further studies all over Malaysia ni. and ade jugak member2 aku yang bakal ke mesir, japan, german, russia. wahh! aku tumpang hepi jgak. nak tumpang hepi sekali. sbb aku tak dpt merasa semua tu. hewhew. kepada yg dpt gi overseas, tahniah aku ucapkan. i'm so proud with you guys. korang jangan lupa aku ye nanti. :')

Tuai padi antara masak,
Esok jangan layu-layuan,
Intai kami antara nampak,
Esok jangan rindu-rinduan.

Kalau ada sumur di ladang,
Boleh saya menumpang mandi,
Kalau ada umur yang panjang,
Boleh kita berjumpa lagi.

Tuan puteri pergi ke Rasah,
Pulang semula sebelah padi,
Kita bertemu akhirnya berpisah,
Diizin Tuhan bersua lagi.



Ya Allah,
Sahabat saya tak seperti sahabat Nabi saw,
Sahabat Nabi setia di sisi,
Sahabat saya datang dan pergi.
Ya Allah,
Saya muhasabah, menerawang sendiri,
Dari kecil ke saat ini,
Ramai sudah bertandang di hati,
Ramai juga yang datang dan pergi.
Ya Allah,
Sahabat ketawa, saya gembira,
Sahabat sayu, saya syahdu,
Sahabat layu, saya pilu,
Sahabat cemerlang, saya gemilang.

Sahabat, selamat melanjutkan langkahmu, selamat berjumpa lagi di tangga kejayaan, dalam senyuman yang lebih indah.



sayang kamu! <3



Sunday, 20 May 2012

entahhh la tajuk apa

     Assalamualaikum.


hye! aku suka memancing.







ok, bye!





Thursday, 10 May 2012

pilihan muktamad ku

        Assalamualaikum u oll. :D

hari ni aku nak kongsi kgmbiraan sikit. yahh, lambat siket aku update blog.
UPU! haa, jeng3. alhamdulillah aku dapat asasi sains UiTM Puncak Alam.
(second choice)
setelah di REJECT UM (first choice) haha.
#UM kejam :P
erm, aku akan mndaftar pada 3 june ni. hewhew~ aku dah over excited nak pergi. jadi selok dah! haha. bahaya tak aku? erm, ade jugak lah kawan2 aku yang dapat sana.

KERY, WANIE JO, YAYA, SARINA, YUSRA, EERA, 

   SHAPIQ, SYAH, ANERQ, USOP.    
      
mungkin ramai lagi kot tapi aku tak tahu. i'm so excited tu meet you all lahh. <3




ni surat offer dari uitm.
(sila tekan left click utk nampak dgn lebih jelas)


hopefully aku dapat capai cita2 aku. nak jadi doktor bukan senang. 
kena dapatkan pointer tip top punyer. tapi takde perkara yang mustahil kan.
kalau ade rezeki, a doctor to be. inshaAllah.
hehe.

doakan aku ye semua. thanks. 

DR. LIYA




okey lah chow cincau dulu.
selamat beramal little lovers! xoxo~







                      

Thursday, 3 May 2012

aku benci kau!!



heyyyyyy!



aku benci kauu! asal kau nak kacau hidup aku. berambuss lah weyhh.
menyusahkan hidup aku. pleasee lahh fahamm. aku meluat gila tengok muka kau. jangankan hye, say hello pun aku tak nak la weyh.



LOSERS!!







dedicated to :

encik LIPAS ngok ngek.



aku just harap kau MATI! selamat jalannnn lahhh.





tengok ni lipas punn main gitarberbakat kot. kau ade? takde kan?
haha




kalau lah lipas ni comei lotei macam ni, aku boleh accept lagi. siap hari bulan
kitaorang boleh jadi kawan baik lagi. haha. gilak!

conclusion nyeee, aku memang benci tahap gaban kat binatang tu.
so, please lahhhh jangan show up depan aku. kalau ade, aku memang orang first yang jerit and terlompat2 naik atas kerusi.
aku memang TRAUMA lahh. jangan tanya sebab ape aku trauma. kisah silam tu jangan diungkitt. sob3~

HAHA. okey lahh. chow dulu.
selamat beramal little lovers~tata.



#aku bosan, tolongggggggggggggggggggggg


















Wednesday, 2 May 2012

happy birthday to ME!!

Assalamualaikum.

nak nyanyi sikettt. ehem3~ *testing 1,2,3

happy birthday to ME
happy birthday to ME
happy birthday to LIYA comei
happy birthday to ME..



haha :P selamat hari lahir liyaaa. semoga kau manjadi insan yang lebih baik.
aminnn <3. okeyy, kalau korang perasan birthday aku jatuh pada Hari Pekerja (1st Mei).
so, aku dengan brbangganya bagi korang cuti pada hari trsebut. sempena mraikan HARi aku. wakaka~ malam birthday tu aku celebrate kecil-kecil
je kat MAIL ikan bakar di Tg Lumpur. mase kat restoran tu aku sempat lah snap a few pictures.





ibu aku rancak bercerita horr. jaja tengok dok kelip.
LOL

jaja and angah 

me

air yang superb!

my abah<3

sementara tunguu ikan bakar siap, kitaorg order laksa satuu. nyumm!

muka poyo aku!

angah and me

restoran ni popular kot. tengok, bapak ramai orang. macam kat dewan makan sekolah pulakk. hehe. tu jelahh nak ceritaa. celebrate birthdayy tak lah kecoh2 macam org lain. asalkan satu family aku ada, dah cukup!
love you all!
daaa~

selamat beramal little loverss~ <3