Sunday, 26 February 2012

--love itu cinta--


بسم الله الرحمن الرحيم

:: apabila bercinta ::

mulakan bacaan anda dengan senyuman yang manis seperti gula2. 

haa, baru comel kan? hee



haaa, apabila brcinta? alahai. apasal aku buat tajuk ni. dah galok ke? ehh. 

tak. tak. aku tahu kebanyakkan korang pernah cinta cintun dulu2 kat sekolah 

kn? apa org panggil, cinta monyet? cinta kera? cinta kura2? 

huhuk~ 

pape jelah kan? jgn cinta buaya sudahh. 

aku tahu, kalu korang clash ke break up ke mesti air mata meleleh punyer. 

klau tak seharian, seminggu pun belum tentu brhenti. alamak! over lahh pulak 

kan smpai satu minggu. ehh, tp jangan tak tahu. memang ade org mcm tuu 

kat luar tu.


jangan menangis lahh. kadang2, kalau difikir2kan mcm xde faedah je mngis. 

buat rugi aer mate je lahh. 

walaupun air mate korang sebanyak ini




wooarghh, sebanyak tsunami? erm, still cinta korang tak kembali kan? aer 

mata ni pelik tau. so, korang espcially girls, rilek ahh. hidup kena chill. ^^


kenapa orang laen espcialy parents and teachers tak nak kita brcinta:

1) duit? haaa. inilah salah satu sbbnya. si dia sekejap2 nak itu, nak ini. haa, 

kan mnyusahkan. x habes2 suruh blnja. ehh, kaum adam! mmg lah kami kaum 

hawa ni suka mintak2 korang belanja. dah jadi trend tau. so, jgn marah2. 

haha. alahai, sabar jelah. so, pakailah duit cndrik ea. jgn asyik nak habiskn 

duit mak bapak jee.










2) mereka jugak takut bercinta ni effect pelajaran kita. contoh bebudak yang 

gagal dalam pelajaran disebabkan bercinta time sekolah. tapi yang berjaya tak 

nak pulak disebutnya. haha. memang ada yang berjaya seiring percintaan dan 

pelajaran. tapi jumlahnya sangat la sikit.

3) satu lagi, diorang tak nak lah kita senang2 je putuskan hubungan lepas 

jumpa awek atau pakwe lain yang better kat luar. orang yang korang minat, 

mestilah cantik dan hensem di mata korang. so, takut korang beralih hati je 

bila dah keluar skolah. buka mata dengan luas, rmai lagi kumbang dan bunga 

kat luar tuu. 

4) senang2, bercintalah dengan tuhan kita, Allah. lagi senang plus kekal abadi 

tau. lagipun Allah pasti bagi cinta yang terbaik utk kita. 

insyaAllah <3 ~




okay lah. chow dulu. byeee. ~


No comments: