Monday, 5 March 2012

~ andai kau tahu ~

بسم الله الرحمن الرحيم

hye readers!

seperti biase, senyum okayh.

kasi kiut miut siket muka tuh :D




RINDU..

Kawan, sahabat, dan rakan- rakan ku, aku rindu korang.

hurmmm,

dah lama tak jumpa kan :')

actually aku paling miss budak2 batch aku 

SAVIOUR OF THE BROKEN 0711!


weheee~

korang rindu aku tak?

andai korang tahu kan,

betapa...

i..

 hehe~

5 Curie? hurm,

tu kelas aku dulu.

macam2 ragam aku dah tengok kat dalam tu.

macam2 pesen.

macam kat bawah ni, haa.



semua orang bersemangat nak belajar

yelah, tahun tu kan kitaorang nak amek spm.

we all want to be the best.

helping each other. alahh, macam WONDERPET tu

'apa yang penting, kerjasama!'

haha. 

sekarang aku selalu pergi melawat kawan2 lama aku di alam maya ni.
(tQ ALLAH for the gift of technology, dapat jejak kasih dgn kawan2 lama)

yelah, nak ubati rindu di hati ni kan. cewahh. ^_^


okay. let me introduce u to my super duper sweet classmates

check it out.


 
(encik peREKA)
ni ketua kelas kitaorang. king rasydan namanye. 
ehh, mu watpe tu? stado? :P

(cik bijaksana)
ni pulak queen ain. wee. cantik kan. she was taken by goalkeeper hoki sekolah kuu. and ini budak, top student punya kat semerdu. since form 1 lagik! now at UTP. cayalahh ain! ^^

 

atas:(cik pipi) bawah:(cik hatchommm)  
haa, yang atas tu aweks lawo. nama julia. terkenal dgn pipi nya yang tuuut. 
haha.
yang bawah pulak popular dengan style bersin yang tak pernah ak dgr. 
romantik tau bunyinya. haha. erm, nama nya asma. wee~

kiri:(encik doodle) tengah:(encik genius) kanan:(encik ICT)
haha. 
hok pakai spek hitam tu, aiman. dia tu kalu membebel dan mmberi komen mmg power lah. kalau x cye, jumpe lah dye. try it urself.:D
hok tengoh tu bapak pandai. muhsin si super genius. bkn super JUNIOR ok. 
haha. minat korea and cik pinky dlm kelas ku. hoho. teka, spekah gadis itu?
hok rendah tu, bukan pendek ok. haha. namanya iwanG. sgt popular dgn kerja2 komputer nye. mamat busy woo. :p

      
kiri: (cik gedik) kanan: (cik obama)
yg pkai baju putih tu, jgn main2 tau. call her kery. budak tenis kbngsaan tu. ni dormmate aku dulu. quite mngade plus suka mnjeling :P
cik obam tu namanya alia. i like her. she loves to make her KATAK face. 
wah, how cute! :)

kiri: (encik keeper) kanan: (encik senyum manis)
wohaaa, ini sekawan manyak kecoh dalam kelas. dyorang mmg sgt mnghiburkan. si mulut manis and pandai amek haty cikgu dgn ragam mereka yg kelakar plus mncuit haty. thats why i called them TWINS.
hakimin + anerq :DD

kiri: (cik jepun) kanan: (cik nilam)
wehaa. yang 80% merah tu nmenye farah z. aritu dye g jepun. huaaa. jeles aku! :D
yg tu pulak amalin. dye mmg baik plus ulat buku. i wonder, bila lah aku nak jadi cm dye. pegang buku je memanjang. hehe~


 
atas: (encik tangan ajaib) bawah: (encik panda)
hok duk celah tingkap tu syah namanya. student yg paling top! 
orgnye jurus. tp lening, kuat mapuh orang dos. haha
ehh, spe plak yg pegang maggie tu. RAJA maggie kah? siap promote lg. haha
nama dye hazim. kelaka lah, bila aku igt time gaduh2 dgn dye dlm kelas. woo. gerun2 :D

kiri:(cik pinky) kanan: (cik librarian)
hurm, dua org awek ni siapa pulak ehh. haha. tgk snyuman dyorang. fuuh, comel kan?
cik pinky tu namanya mira. suka girly stuff. esp yg kaler pink. atlet tuu. lari lajuu. minat tuk jd pakar kcntikan. hopefully ur dream fullfill syg. :)
cik pustaka tu pulak nama ana. dye kena gosip dgn tuutt dlm kelas aku. haha.
rajin g library. pustakawan brjaya an~! :D


 
atas: (encik bekeng) bawah kiri:(encik koya) bawah kanan: (encik poyo)
yg baju hijau tu bekeng ke? haha. tak lah. sometimes je. sbb aku suke bertekak lidah dgn dye, syapiq. tp ak slalu menang ah. haha
si purple tu pulak namanya afiq. dye tu tak lah koya sgt, tapi kat status facebook dye, jiwang sgt. berkarat2. besi karat tak mcm tu :P
poyo? haha. kenapa aku kata iwe ni poyo. sbb dye jln ada style. baju and seluar dye pun berstyle. alah, yg cekik2 kat bwh tu. tp jgn main2, dye ni pandai. tp muka bapak slumber. hok tu xleh blah skali^^


kiri: (cik pendiam) kanan: (cik paling brmasalah)
cik pendiam ni namanya azwa. kawan baik aku. aku paling x leh tgk dye duk buat addmath. pasti muke dye tension je. :P huuu. tp wlau pape pun, she's brilliant!
si brmasalah ni pulak my BFF forever. haha. saje je call her cmtu. yati namanya! duk sebelah ak dlm kelas. dye budak pndai. 
set super elit tuu! haha. jgn main2, dye ni pesilat antarabngsa. lepuk skali, habes korang! :P


kiri:(cik manja) kanan:(cik misteri)
yg manja tu, intan! agak keanak-anakan lg. ups, jgn marah ea intan :D
dye manje. suka kwn dgn dye, sbb sy nmpak lebih matang klu duk dgn dye! :PPP
misteri? haha. takdelah. sbb aku x rapat  mana dgn dye. so quite misteri lah for me. her name is ika. dye duk hujung tepi tingkap. dye ni baik plus rajin. nak2 kemas library:)


  
kiri:(cik fesyen) kanan:(cik ayu)
haa, budak shawl purple ni namanye ika sohaimi. dye pndai bergaya! i love the way she wear all the baju. tp, malangnye ak ni gemok. dye kurus. so, x kena gaya lah klu ak ikut style dye kan:D
cik ayu kitee tu namanya aishah. muke dye suci bersih. ak suka tgk dye. agak pemalu and sangat pandai. i admire u aishah syg! <3

 
kiri:(cik budak kl) kanan:(cik rock kapak)
budak kl? huwaa. she's the only classmate ak yg tak duduk kat pantai timur ni.
set super elit jugak! pndai, kadang2 dye bnyk ajar ak. nak2 addmath.
i love her face. u are so cute hana! like baby face. 
fuhh. merah nye awakkk cik rock! haha. the only non muslim dlm kelas aku. asal ak ckp dye rock? 
haha. sbb cuen ni pndai silat. bkn calang2 org pndai maen espcially she's a non-muslim. selalunye org melayu je an. erm, she pernah g jepun. 
huu. sumpah jeles! she was taken by budak poyo. :P

 haaa, ni aku. malas lah nak olah pjg2. yg penting, aku tahu tudung aku serabai.

haha :D





 tengok, meriah kan kelas aku. :D



ni jelah rase nye entri kali ni.

maaf lah kingdom of curienz, sbb aku kasi korang gelaran cmtu.

tak gurau, tak mesra kan. haha :D

sory kalau trkasar bahasa. 

conclusion nye aku ada three words to say...

...................

.................................



Sahabat, 
Alangkah indahnya jika kau ada bersamaku tika ini 
Alangkah indahnya jika aku dapat meluahkan segala rasa yang aku ada 
Alangkah indahnya jika dapat berbagi bersama, 
Betapa aku terlalu kehausan teguranmu, 
Kasihmu, senyummu, tawamu, tangisanmu, 
Aku terlalu rindu pada kasihmu sahabat.. 
Dan hanya aku, kau tahu, tentang harga rindu kita yang tak pernah dibuat-buat.. 
Hanya kita mengerti rindu kita seperti apa.. 
Betapa hanya Allah Maha Tahu tentang persahabatan kita yang terlalu mahal harganya, 
Sehingga ingin kita tebus dengan syurga.


-aku yang terlalu rindu-

semoga kita SEMUA berjaya dapat straight A+ dalam result SPM nanti. insyaAllah. :')

kawan sampai syurga. :)

take care. jaga iman, jaga hati. salam <3



No comments: