Sunday, 18 March 2012

: : its coming : :

Assalamualaikum wbt.

Smile :)

woarghh. i wanna cry. two days left. for the big moment!

spm is only once in our life.

so, i dunno. either i can perform well or not.

i'm just can hoping and waiting for the best.

hoping that miracles could happen. 

aminn. .




kawan - kawan ,

setelah hampir 11 tahun kite bersekolah, banyak perkara dah berlaku kan.

ade suke, ade duke.

ade gula, ade garam, tak lupa juga ade pahit nyee.


antare moments yang aku tak boleh lupe:

-kerjasama (copy and paste exercise kawan)

-tak buat homework and hoping cikgu tak mintak

-ponteng

-tak larat bangun pagi a.k.a MALAS

-buli kawan-kawan

-minat seseorang dari jauh

-gosip kat sekolah

-dipasang-pasangkan dgn seseorang yang kita tak suke or tak 
kenal rapat pun--'

-tak pergi latihan koko

-tak beberapa suke dgn prubahan especially peraturan di sekolah 
mahupun di hostel 
(aku tahu students tak boleh terima)

-tolong cikgu buat kerja sebab tak nak masuk kelas

-tension buat addmath macam kena fikir cara nak gi bulan (susah weyh)

-tak tido malam kes nak siapkan baju utk perarakan hari sukan esoknye

-datang lambat

-ejek kawan

-pinjam pen or other barang tak ingat nak pulang balik

-tak bagi parents pun surat dari sekolah or surat meeting PIBG

-pura-pura sakit




Bismillahirahmanirahim


Ya Allah, hamba-hambaMu ini memohon. Terimalah titipan bingkisan madah-madah permintaan daripada hamba-hamba-Mu yang hina ini. Dengan rendah hatinya kami meminta, agar Engkau jauhi kami daripada diturunkan malapetaka berbentuk keputusan yang tidak kami ingini. Janganlah Engkau jadikan keputusan SPM kami ini sebagai pembalasan kerana dosa-dosa kami, sebaliknya jadikanlah ia anugerah keatas amalan-amalan kami. Kami hanya mampu meminta, memohon dan terus berdoa. Sekiranya Engkau memakbulkan doa kami, maka jauhkanlah kami dari sifat riak, ujub dan takbur. Dan jadikanlah kami hamba-hamba yang bersyukur. Namun ya Rabb, seandainya bukan rezeki kami untuk mendapat apa yang kami pinta itu, Engkau tabahkanlah hati-hati kami, Engkau berilah kekuatan dan kesabaran untuk kami redha keatasnya. Sesungguhnya, Engkaulah jua sebaik-baik perancang. Amin Ya Rabbal Alamin :) 


YA ALLAH . . 

permudahkanlah segalanya. 

semoga usaha kite selama ni tak sia-sia.

best of luck!

 

kpd yg kurang cemerlang, takpe.

bukan rezeki kita kan. tawakkal :')

mungkin ade hikmah di sebaliknye. insyaAllah:)


(aku pun takot ni. hurmmmm~)

so, jumpe rabu nanti SEMERDU!

mmuah~

bye.

-salam-





No comments: